Donderdagochtend 11.00 uur.
Een tikje onwennig stap ik binnen bij de studio van Magnetic Fotografie. Vandaag heb ik een fotoshoot om een paar mooie foto’s te laten maken voor mijn nieuwe web-site. De sessie vandaag zal drie uur duren. Zal dat niet een beetje ruim zijn?

Kennismakingsgesprek

Een paar weken ervoor had ik al een kennismakingsgesprek met Alexandra van Magnetic Fotografie. Van tevoren had ik me even afgevraagd wat de toegevoegde waarde van zo’n voorgesprek zou zijn. Het ging toch alleen om het maken van een paar foto’s? Achteraf was het kennismakingsgesprek zeker nuttig. Ik kreeg een beeld van de studio en maakte kennis met Alexandra die me zou gaan fotograferen. Maar Alexandra leert mij tijdens zo’n gesprek ook kennen. Ze kan hierdoor inschatten wat voor type ik ben en welk kapsel en make-up het beste bij me past. Daarnaast wist ik na het gesprek precies hoe de shoot zou gaan verlopen.

Stuk taart

In de studio van Magnetic Fotografie heerst een gezellige sfeer. Er staan twee banken en een tafel met een etagère vol lekkere chocolaatjes. Ik krijg thee een stuk appeltaart aangeboden. Dat komt goed uit, want de fotoshoot loopt door tijdens lunchtijd en nu kan ik er weer even tegenaan. Na de thee mag ik plaatsnemen bij de kaptafel. Eerst is  mijn haar aan de beurt. Dit valt meestal wat slap naar beneden, maar door het plaatsen van een paar grote rollers zal het straks meer volume hebben. “Het wordt echt geen Bea-kapsel hoor”, verzekert Alexandra me. Phoe, dat is een opluchting, want ik wil wel graag dat mensen me straks op de foto nog herkennen!

Geen stress

Na nog een kopje thee is het tijd voor de make-up. Hier neemt Alexandra alle tijd voor. Vakkundig zoekt ze tinten bij elkaar die bij me passen. Ondertussen praten we over van alles en nog wat. Ik merk dat ik begin te wennen aan alle aandacht en voel mezelf langzaam ontspannen. Ineens besef ik me dat ik nog geen een keer op mijn horloge heb gekeken. De weken voor de shoot zaten volgepropt met werk, strakke planningen en deadlines, maar daar heb ik sinds ik de studio binnenkwam ook helemaal niet meer aan gedacht. Ik begin me zelfs al een beetje te verheugen op de shoot! 

Militaire pose

En dan is het zover. Ik trek de eerste kledingset aan en neem plaats tussen twee donkergrijze panelen. Dat wordt straks de achtergrond van de foto. Alexandra vertelt welke poses ik kan aannemen. Het poseren begint een beetje houterig en het voelt soms zelfs een beetje gênant, maar dat is al snel voorbij. Ik luister goed naar de instructies en even later neem ik zonder moeite houdingen aan als de ‘militaire pose’. Door de aanmoedigingen van Alexandra gaat het steeds makkelijker. Na nog twee keer van kleding gewisseld te zijn, is het klaar.

Aandacht en professionaliteit

Donderdagmiddag 14.00 uur: een beetje moe, maar ook zeer voldaan verlaat ik de studio. Hoewel ik de shoot van te voren zag als iets zakelijks dat moest gebeuren, heb ik dat uiteindelijk heel anders ervaren. Het was een leuke ervaring om drie uur met jezelf bezig te zijn. En het was fijn dat ik me van tevoren niet druk hoefde te maken over of mijn haar wel goed zat en welke make-up het best staat; ik wist dat dit allemaal voor me geregeld werd. Ik stapte echt even uit mijn comfortzone, maar door de aandacht die Alexandra me gaf en de professionaliteit die ze uitstraalt, wist ik al snel dat het helemaal goed zou komen!

Het resultaat

En goed kwam het. Ik heb nu een aantal prachtige foto’s in verschillende stijlen; van zakelijk tot glamorous, waar ik heel blij mee ben. Alexandra, bedankt voor je exclusieve aandacht de leuke middag!

-Tine