Het licht

Een ander belangrijk element dat we voor mobiel fotografie nodig hebben, is een lichtbron.

Je kan hiervoor daglicht of kunstlicht gebruiken.

Met fotograferen met daglicht bedoel ik dat je de foto’s buiten maakt, of binnen als er grote, of veel, ramen zijn zodat er veel daglicht naar binnen valt. Test uit wat een mooi resultaat geeft, door zowel overdag als ’s avonds binnen en buiten foto’s te maken met daglicht.

Daarnaast hebben we de kunstlicht. Hiervoor kun je bijvoorbeeld daglichtlampen kopen, zoals………………….

Deze lampen geven je best goed licht, zodat je ook in de avonduren foto’s kunt maken als er geen daglicht meer is. Deze lampen kun je ook gebruiken voor bijvoorbeeld videobellen en online meetings.

Let er wel op dat je met deze lampen geen grote groep mensen kunt belichten, tenzij je een groter aantal van dit soort verlichting hebt.

Je hebt nog een andere soort kunstlicht gebruiken, namelijk licht dat je al thuis hebt: jouw lampen. Dus ook als je een leuk bedrijfsbezoek hebt of een netwerkbijeenkomst, kun je gewoon het bestaande licht gebruiken.

Wat ik zelf een fijne lamp vind, is een ringlamp. Deze lamp is heel fijn voor videobellen, het maken van selfies of als je een korte uitlegvideo wilt maken. Deze lamp is verkrijgbaar samen met een klein statief en een zelfontspanner, wat erg handig is.