Het haar & de make-up

Het is ook belangrijk om voor de esthetiek te zorgen voordat je foto’s gaat maken. Of het nou een foto van jezelf in actie is of van je netwerkbijeenkomst, zorg dat de foto “schoon” is. Dus schuif alle onnodige voorwerpen uit beeld. Mocht de zijkant van de foto wat rommelig ogen, dan kun je die ook later uitsneden. Maar het is wel zo dat hoe beter je je voorbereiding doet, des te minder tijd je achteraf kwijt bent aan correcties.

Het is een klein detail, maar ongeacht wat je fotografeert, zorg dat je omgeving, de andere mensen die op de foto komen te staan én jijzelf er  verzorgd uitzien. Want nog steeds geldt: met een foto maak je de eerste indruk. Het zelfde geldt als je bijvoorbeeld aan het videobellen hebt. Zorg dat je er verzorgd uitziet. En zet bijvoorbeeld dat extra lampje aan om goed licht te hebben. Dan kom je veel beter over bij je gesprekspartner.

Fatsoeneer je haar, want dat kan je achteraf niet meer aanpassen. In ieder geval niet op je mobiel. Hoe meer je uitzoomt bij het maken van foto’s, hoe minder details er op de foto zichtbaar is.

Wat betreft kleding; dit is zeker een onderwerp dat vaak onderschat wordt. Maar hoe beter je je garderobe uitkiest, hoe beter de foto’s zullen worden. Uiteindelijk moet alles qua compositie bij elkaar passen. Mocht je foto’s van jezelf op bijvoorbeeld je kantoor willen maken, zorg dan dat je er representatief uitziet.

Kies niet te drukke kleding en zorg dat items goed bij elkaar passen.